Den uegnede forbruger

Ensomt hus

 

Forbrugeren der aldrig burde have været på fjernvarmen

Vi kan hjælpe den forbruger, som ikke får varme nok på grund af en lang stikledning

I gennem tiden har en del fjernvarmeværker sagt ja til forbrugere, der ligger langt fra hovedledningen eller yderst i nettet.
Det betyder ofte en lang stikledning. Det lille flow hos en enkelt forbruger i en lang stikledning bevirker, at fremløbet når at blive afkølet så meget, at forbrugeren ikke kan holde en god varme om vinteren og få varme bade om sommeren.Traditionel løsning
Mange fjernvarmeværker vælger en løsning med et omløb. Typisk et kobberrør der virker 365 dage om året. Det betyder, at der konstant kommer mange liter varmt vand over i returen, hvilket koster rigtigt mange penge på et år. Ofte mellem kr. 3.000,- og 5.000,-.

Den intelligente løsning for forbrugeren der mangler varme
Løsningen er et iGRID Intelligent Omløb, som kun er omløb, når der er et behov. Parametrene kan stilles indviduelt fra omløb til omløb. Det vil for eksempel sige, at det er lukket for omløbet om natten (fra kl. 21.00 - 6.00) hos den normale forbruger eller anderledes ved den, som står tidligt op.
Her kan det Intelligente Omløb eksempelvis starte kl. 5.00 eller 4.00. Desuden vil omløbet kun åbne, hvis temperaturen i den aktive periode kommer under det setpunkt, som er sat til f.eks. 55 grader.

Intelligente Omløb
Læs mere om iGRID Intelligent Omløb HER.